.... orzechami włoskimi, garścią rodzynek, 3 świeżymi pomidorami i łyżką kaparów.
Smacznego !
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i robimy sos. Zamiast sera feta można dać mozzarellę.
Sos do sałatki: mieszamy miód, oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i polewamy sosem sałatkę. Uwierzcie mi, że sos jest obłędny, należy tylko zachować dobre proporcje, ja robię "na oko". Ocet balsamiczny należy użyć w niewielkiej ilości ( 1-2 łyżek), ponieważ ma bardzo intensywny smak.
"Ocet balsamiczny oczyszcza organizm ze złogów, poprawia trawienie i wchłanianie żelaza, przyspiesza spalanie tłuszczów i - ku uciesze wszystkich pan - hamuje apetyt. W kuchni włoskiej nazywa się go złotem. I nie ma w tym nic dziwnego, skoro tak trudno jest go wytworzyć. Musi leżakować od 12 nawet do 25 lat". ;)
Smacznego !
P.B
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz