poniedziałek, 3 czerwca 2013

truskawkowe caprese z awokado

Truskawkowe caprese z awokado to podwójny afrodyzjak;) Idealne jako przystawka.


***




Składniki:

- kilka truskawek
- 1 kulka mozzarelli
- 1 awokado ( koniecznie miękkie i dojrzałe)
- świeże listki bazylii
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- sok z limonki lub cytryny
- zioła prowansalskie
- pieprz

Przygotowanie:

Awokado obieramy ze skórki i wyciągamy pestkę. Skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny i kroimy w plastry. Truskawki i mozzarelle również kroimy w plastry. Do każdej przystawki dodajemy świeży listek bazylii. Skrapiamy octem balsamicznym dokładnie wymieszanym z oliwą z oliwek ( proporcje 1:2 łyżek) i ziołami prowansalskimi. Doprawiamy do smaku pierzem. 




Smacznego !

P.B

1 komentarz:

  1. pięknie, kolorowo i na pewno bardzo smacznie!!!

    p.s nominowałam Was do zabawy Liebster Blog http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/06/zabawa-nominacja-itp.html.

    OdpowiedzUsuń