Składniki:
-Pół szklanki kaszy jaglanej
-pomidory suszone
-pomidory koktajlowe
-cebula
-2 łyżki morwy tureckiej
-2 łyżki orzechów nerkowca
-2 łyżki pestek dyni
-Przyprawy: bazylia, oregano
-3 listki bazylii
-ośmiornica pokrojona na małe kawałki
-starty parmezan
Wykonanie:
Kaszę jaglaną najpierw płuczemy w zimnej wodzie. Następnie wsypujemy do szklanki wody-na małym ogniu, pod przykryciem. Gotowa będzie gdy wsiąknie całą wodę.
Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i suszone. Do patelni dorzucamy pokrojone listki bazylii.Gdy wszystko się delikatnie podsmaży , wsypujemy pozostałe składniki i doprawiamy bazylią i oregano. Na koniec, gdy kasza jest już gotowa, dodajemy ją na patelnie i mieszamy.
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz