Składniki :
- 1 szklanka mąki
- 1/4 kostki masła
- 1/4 szklanki cukru
- 4 jaja
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- maliny ( dowolna ilość)
- kilka kostek gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania :
Masło z cukrem czekoladą i kakao roztopić w rondelku, gdy masa przestygnie należy umieścić ją w wysokiej misce i zacząć miksować, dodając jedno jajo po drugim. Masa powinna uzyskać jednolitą konsystencję. Dalej miksując, należy dodawać stopniowo przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą.
Przygotowaną masę przelej do blachy 20 na 30 cm, następnie rozsyp kostki czekolady oraz maliny ( możesz je lekko "powciskać" w masę)
Ciasto piecz przez 20 - 25 min w temperaturze 220 stopni
SMACZNEGO!!!!
mniam! to brownie mnie woła!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń