środa, 3 września 2014

Kasza Jaglana z Kurkami


Sezon na grzyby się zaczął, więc warto coś
ugotować..:)
Dziś postawiłam na ukochaną kaszę jaglaną z sosem kurkowym i grilowanym kurczakiem w rozmarynie.

Składniki :
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki kurek
- 4 łyżki śmietanki 30%
- łyżka masła
- pół cebuli
- 2 ząbki czosnku
- pół piersi z kurczaka
- rozmaryn, zioła prowansalskie wymieszane z oliwą z oliwek
- kurkuma
- sól, pieprz

Pierś z kurczaka nacieramy marynatą z rozmarynem i  ziołami. Smażymy do miękkości.
Pół szklanki kaszy gotujemy w szklance wody na małym ogniu. Kasza powinna wsiąknąć całą wodę. Kaszę przyprawiamy kurkumą.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy, aż się zarumieni. Następnie dodajemy kurki i śmietanę i podsmażamy na średnim ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje, zdejmujemy z ognia.
Kaszę polewamy sosem oraz dodajemy pokrojonego kurczaka.

Smacznego;)
#Kamila


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz