Uwielbiam ser kozi, pod każdą postacią. Najbardziej jako dodatek do sałatek. Bardzo szybka i prosta w wykonaniu sałatka - idealna jako dodatek do mięsa lub ryb.
Składniki:
- 3 cukinie
- garść pomidorków koktajlowych
- 150 g twardego koziego sera
- płynny miód
- oliwa z oliwek
- sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Kroimy cukinię wzdłuż na ćwiartki i później na cząstki. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek. Mieszamy. Cukinię smażymy około 10 minut na patelni grillowej. Przekładamy do miski, polewamy oliwą z oliwek. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Dodajemy pokrojony ser kozi i polewamy ciepłym, płynnym miodem. Sałatka najlepiej smakuje na ciepło.
Smacznego !
#Paulina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz