piątek, 2 marca 2012
BANANOWE MUFFINY
Składniki:
MASA SUCHA:
- 300g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g cukru
- 0,5 łyżeczki sody
- 150 g białej czekolady
MASA PLYNNA:
- 250 ml mleka
- 90 ml oleju
- łyżka aromatu waniliowego
- 1 jajo
- dwa banay (dojrzałe)
POLEWA:
- gorzka czekolada
Przygotowanie:
Czekoladę kruszymu na małe kawałki. Banana kroimy ( pół banana kroimy w palsterki, resztę w kostkę)
Łączymy ze sobą obie masy mieszamy nie używając miksera, im wiecej grudek tym lepiej. Nastepnie przelewamy mase do foremek i pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
DEKORACJA:
Czekoladę rozpuszczamy za pomocą kąpieli wodnej. Polewamy na upieczone mauffiny i na każdą muffinkę kładziemy plasterek banana.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O, lubię robić muffinki, a tak z bananem faaajnie wyglądają :))
OdpowiedzUsuń