krewetki + ser pleśniowy = pychota !
Składniki na 5-6 porcji:
- sałata lodowa
- pęczek rzodkiewki
- zielony ogórek
- 2 pomidory ( albo pomidorki koktajlowe )
- ser feta
- 250 g krewetek w zalewie
Sos z sera pleśniowego:
- około 50 g sera pleśniowego ( np. rokpol)
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- pieprz
Przygotowanie:
Składniki na sałatkę kroimy, układamy na talerzu albo wrzucamy wszystko do jednej miski. Przygotowujemy sos. W garnku rozpuszczamy pokrojony w kostkę ser, razem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodajemy trochę jogurtu naturalnego aby rozrzedzić sos. Doprawiamy tylko pieprzem, ponieważ ser już jest słony.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz