sobota, 17 listopada 2012

sałatka z krewetkami i sosem z sera pleśniowego


krewetki + ser pleśniowy = pychota !




Składniki na 5-6 porcji:
- sałata lodowa
- pęczek rzodkiewki
- zielony ogórek
- 2 pomidory ( albo pomidorki koktajlowe )
- ser feta
- 250 g krewetek w zalewie

Sos z sera pleśniowego:
- około 50 g sera pleśniowego ( np. rokpol)
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- pieprz


Przygotowanie:
Składniki na sałatkę kroimy, układamy na talerzu albo wrzucamy wszystko do jednej miski. Przygotowujemy sos. W garnku rozpuszczamy pokrojony w kostkę ser, razem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodajemy trochę jogurtu naturalnego aby rozrzedzić sos. Doprawiamy tylko pieprzem, ponieważ ser już jest słony.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz