czwartek, 11 kwietnia 2013

krem z selera naciowego z curry






Składniki:

- 1 cebula
- 1 por
- 700 g selera naciowego
- 2 pietruszki
- pół małego selera
- 2 marchewki
- 1 łyżka curry
- oliwa z oliwek
- 1 litr wywaru warzywnego
- zioła prowansalskie, natka pietruszki

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy pokrojoną cebulę, por i seler naciowy. Doprawiamy curry. Dusimy na małym ogniu.W garnku przygotowujemy wywar warzywny. Dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę i seler. Gotujemy razem z selerem naciowym, 20-30 minut, aż warzywa zmiękną. 
Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Miksujemy na gładki krem.






Smacznego !

P.B

6 komentarzy:

  1. super pomysł.. wygląda nieziemsko

    OdpowiedzUsuń
  2. nie jestem specem od zup, właściwie to zupy mi nie wychodzą jeśli sama je wymyślam (nie potrafię przyprawić), dlatego tym bardziej chętnie skorzystam z tego przepisu! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie zrobiłam i wcinam. Przepyszny krem! Nie poprzestanę na jednym ;)Dziękuję za podzielenie się przepisem! Pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smacznego :) Ogromnie się cieszę, że smakuje;)

      Usuń
  4. fajnie by było podane na ile porcji są przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki za pomysl na zupę wlasnie zrobilam i jest smaczna; ja osobiscie dodalam jeszcze do niej czosnek i dusilam na masle :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń