Składniki:
- 3-4 łyżki płatków owsianych
- 1 szklanka mleka
- pół banana pokrojonego w kostkę
- 1 kiwi
- 1 łyżka otrąb
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka słonecznika
- garść żurawiny
- miód
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy szklankę mleka, wsypujemy płatki owsiane i otręby, gotujemy aż owsianka zgęstnieje. Dodajemy pokrojonego w kostkę banana i kiwi. Wzbogacamy owsiankę pestkami dyni, słonecznika i garścią żurawiny. Możemy dodać inne daktyle lub orzechy. Osobiście nigdy nie dodaje cukru, ponieważ słodycz z banana i suszonej żurawiny mi wystarcza. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie polecam łyżeczkę miodu.
Smacznego !
P.B
owsianka o poranku jest najlepsza, szczególnie w tak smacznym wydaniu ;)
OdpowiedzUsuńDobrze widzę, że kiwiak zwarzył mleko?...
OdpowiedzUsuńLubię to połączenie smaków, ale zawsze gotuję na mleczku owsianym albo soku owocowym (mleka zwierzęce z egzotyką jakoś nie chcą iść w parze, w dodatku zaraz gorzknieją) ;P
Pozdrawiam!
N.