Uwielbiam pikantne potrawy, więc dzisiejsza propozycja na obiad: CHILI CON CARNE!
Składniki:-Puszka czerwonej fasoli
-Puszka kukurydzy
-papryczka chili
-papryka czerwona
-wołowina 500g-można mieloną, ale ja wolę w kawałkach
-pieprz czarny, sól, chili, kurkuma, imbir, oregano(po pół łyżeczki każdej przyprawy)
-łyżka oliwy z oliwek
-2 ząbki czosnku
-1 cebula
-placki tortilli
-pasta pomidorowa ( ja używam firmy Kostopulos "Pasta z pieczonej czerwonej papryki i pomidorów"-mocno intensywny smak )
Wykonanie:
Na rozgrzaną patelnię z oliwa z oliwek wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Jak się zeszkli, dodajemy mięso i potrząsamy patelnią do czasu, aż mięso się zarumieni. Następnie dodajemy kolejne składniki: Pokrojoną paprykę, odsączoną kukurydzę i fasolę, posiekaną papryczkę chili bez nasion i doprawiamy przyprawami. Na koniec wlewamy pastę pomidorową, przykrywamy i dusimy ok.15-20min na mniejszym ogniu.
Podajemy z plackami tortilli lub śmietaną.
SMACZNEGO!:)
Składniki:-Puszka czerwonej fasoli
-Puszka kukurydzy
-papryczka chili
-papryka czerwona
-wołowina 500g-można mieloną, ale ja wolę w kawałkach
-pieprz czarny, sól, chili, kurkuma, imbir, oregano(po pół łyżeczki każdej przyprawy)
-łyżka oliwy z oliwek
-2 ząbki czosnku
-1 cebula
-placki tortilli
-pasta pomidorowa ( ja używam firmy Kostopulos "Pasta z pieczonej czerwonej papryki i pomidorów"-mocno intensywny smak )
Wykonanie:
Na rozgrzaną patelnię z oliwa z oliwek wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Jak się zeszkli, dodajemy mięso i potrząsamy patelnią do czasu, aż mięso się zarumieni. Następnie dodajemy kolejne składniki: Pokrojoną paprykę, odsączoną kukurydzę i fasolę, posiekaną papryczkę chili bez nasion i doprawiamy przyprawami. Na koniec wlewamy pastę pomidorową, przykrywamy i dusimy ok.15-20min na mniejszym ogniu.
Podajemy z plackami tortilli lub śmietaną.
SMACZNEGO!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz