środa, 29 stycznia 2014

Czekoladowe Brownie z migdałami i wanilią



Czekoladowe Brownie z migdałami i wanilią!


Porcja dla 2osób:
-1 jajko
-1 żółtko
-3 łyżki cukru
-0,5 opakowania cukru waniliowego
-laska wanilia
-2 łyżki zmielonych migdałów
-tabliczka czekolady mlecznej
-2 łyżki masła
-masło do wysmarowania foremek
-kakao do oprószenia foremek


Czekoladę z masłem  rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajko z żółtkiem i cukrami ucieramy na gładką masę. Gdy nasza czekolada wystygnie, dodajemy ją do masy jajecznej. Na koniec wsypujemy migdały i wydrążony środek laski wanilii.
Foremki do Brownie smarujemy masłem, oprószamy kakao. Wlewamy masę do 3/4 wysokości.
Do nagrzanego piekarnika do 160stopni wkładamy nasze Brownie. Pieczemy 20min.



Podajemy na gorąco!
SMACZNEGO:)


2 komentarze: