środa, 29 stycznia 2014

Pomidor nadziewany kaszą z pastą pomidorową i krewetkami.



Pomidor faszerowany kaszą z sosem pomidorowym i krewetkami.

Składniki:
-1pomidor
-10 krewetek
-kasza gryczana
-pomidorki koktajlowe
-czosnek
-garść roszponki
-masło klarowane


Gotujemy kaszę. Obrany czosnek rozgniatamy z pomidorkami koktajlowymi. Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy krewetki i rozgnieciony czosnek.
Odkrajamy górę pomidora, wydrążamy środek. Środek pomidora mieszamy z dodatkami z patelni. Dodajemy naszą pastę pomidorową do ugotowanej kaszy. Mieszamy. Pomidora wypełniamy masą. Zapiekamy ok.10min w rozgrzanym piekarniku. Górę dekorujemy krewetkami,a talerz roszponką.
Obiad gotowy;)

SMACZNEGO:)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz