Składniki: (na 30 sztuk)
- wiórki kokosowe 200g
- cukier 200g
- 2 jajka
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wiórki kokosowe mieszamy z z
cukrem. Jajka ubijamy trzepaczką. Następnie jajka łączymy z wiórkami i cukrem. Całość
dobrze ugniatamy za pomocą rąk. Używając rąk lub dwóch łyżeczek robimy kulki
wielkości orzechów włoskich. Wykładamy ja na papierze do pieczenia. Pieczemy ok.13 minut, aż kulki się zrumienią.
Smacznego!
Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych: Betterfield - much better
Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych: Betterfield - much better
#Paulina
Uwielbiam kokosanki, i wszystko, co jest z kokosem! Te wyglądają megasmacznie!
OdpowiedzUsuńubijamy całe jajka czy białka?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWyglądają wspaniale! Uwielbiam kokosanki, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńTymczasem zapraszam do siebie na dietetyczne i równie smaczne przepisy:
http://zdrowiepodprzykrywka.blogspot.com/