Idealne na drugie śniadanie lub kolację-mój pomysł na bruschette:)
Składniki:
Bruschetta zielona:
-4 płatki pomidorów suszonych (w zalewie)
-łyżka pesto zielonego
-garść roszponki
-jagody Goji
-2 łyżki zielonych oliwek
Wszystkie składniki(oprócz jagód) blendujemy. Dekorujemy jagodami.
Bruschetta brązowa:
-pół cebuli
-5 pieczarek
-pół pomidora
-bazylia,oregano
Wszystkie składniki podsmażamy na patelni. Blendujemy. następnie doprawiamy szczyptą bazylii o oregano.Mieszamy.
Bruschetta biała:
-3 łyżki groszku zielonego z puszki
-2 ogórki kiszone
-2 łyżki jogurtu naturalnego
Ogórki kroimy na kwadraciki. Mieszamy z groszkiem i jogurtem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz