... do tego sos miodowo-musztardowy i garść orzechów nerkowca.
Składniki:
- 2 cukinie
- 2 gruszki
- ser kozi
- 5 suszonych pomidorów
- garść orzechów nerkowca
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- tymianek
Sos miodowo-musztardowy:
- 2 łyżki francuskiej musztardy ( z ziarnami gorczycy)
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinię myjemy i kroimy na plastry. Posypujemy solą i skrapiamy oliwą z oliwek. Następnie smażymy ją na patelni grillowej. Gruszkę myjemy, kroimy na plastry, suszone pomidory w kostkę. W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażoną cukinię, suszone pomidory, orzechy nerkowca, gruszki, zalewamy sosem miodowo-musztardowym. Dodajemy pokruszony ser kozi i przyprawiamy tymiankiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu około 20-25 minut.
Smacznego !
#Paulina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz