wtorek, 1 kwietnia 2014

Kasza jaglana z krewetkami, kalmarami i grillowanym łososiem


Moja ulubiona jaglana..tym razem z ukochanymi owocami morza i łososiem!

Yummy!

Składniki:

-dzwonek łososia
-pół szklanki kaszy jaglanej
-3 plastry pomidorów suszonych w zalewie
-4 łyżki kalmarów krojonych (kupiłam w zalewie)
-krewetki Tiger
-śliwki suszone
-siemię lniane
-szczypta cynamonu, soli i pieprzu
-jagody Goji
-cytryna
-czosnek


Wykonanie:

Dzwonek Łososia oprószamy pieprzem i pieczemy w piekarniku ok.15min.
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu.
Na rozgrzaną patelnię z czosnkiem rozmrażamy krewetki, gdy zmiękną, dodajemy odsączone kalmary.
Kiedy nasza kasza wsiąknie całą wodę, dodajemy do niej nasze krewetki z kalmarami, i na końcu śliwki, jagody, pomidory suszone i siemię lniane. Przyprawiamy cynamonem. Gotowy łosoś  podajemy z kaszą. Można skropić cytryną.

# Kamila

 

1 komentarz: