Moja ulubiona jaglana..tym razem z ukochanymi owocami morza i łososiem!
Yummy!
Składniki:
-dzwonek łososia
-pół szklanki kaszy jaglanej
-3 plastry pomidorów suszonych w zalewie
-4 łyżki kalmarów krojonych (kupiłam w zalewie)
-krewetki Tiger
-śliwki suszone
-siemię lniane
-szczypta cynamonu, soli i pieprzu
-jagody Goji
-cytryna
-czosnek
Wykonanie:
Dzwonek Łososia oprószamy pieprzem i pieczemy w piekarniku ok.15min.
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu.
Na rozgrzaną patelnię z czosnkiem rozmrażamy krewetki, gdy zmiękną, dodajemy odsączone kalmary.
Kiedy nasza kasza wsiąknie całą wodę, dodajemy do niej nasze krewetki z kalmarami, i na końcu śliwki, jagody, pomidory suszone i siemię lniane. Przyprawiamy cynamonem. Gotowy łosoś podajemy z kaszą. Można skropić cytryną.
# Kamila
wszystko, co najlepsze!
OdpowiedzUsuń