Składniki:
-Świeży łosoś
-musztarda francuska
-cytryna
-granat
-rukola
-pomidorki koktajlowe
-łyżeczka cukru
-pieprz świezo mielony
Sos musztardowo-miodowy znajdziecie tu:
http://justeatmee.blogspot.com/2014/01/saatka-z-bakaliami-i-kiekami-sonecznika.html
Wydrążamy granat. Łososia przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, smarujemy musztardą oraz polewamy sokiem z granatu . Wkładamy go do rękawa do pieczenia i pieczemy w 180stopniach (20-25min.).Talerz ozdabiamy rukolą i pomidorkami koktajlowymi. Polewamy sosem oraz dekorujemy ptysiami do zupy. Upieczonego łososia wyjmujemy z rękawa i dekorujemy granatem.
Smacznego!:)
#kamila
To połączenie musi być pyszne!! I jak ładnie podane <3
OdpowiedzUsuńPrzepis extra, ale nie wiem czy estetycznie będę umiał odtworzyć całe danie
OdpowiedzUsuńPytanie. W przepisie podana jest rukola jako dodatek, natomiast na zdjęciach widać roszponkę... jest to duża różnica w smaku, więc gdzie jest błąd?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam