Składniki na 2 porcję :
-Tabliczka czekolady karmelowej
-2 łyżki masła
-2 łyżki cukru
-2 łyżeczki cukru wanilinowego
-1 jajko
-1 żółtko
-łyżka syropu z agawy
-1granat
-kakao do podsypania
Wykonanie:
Czekoladę z masłem roztapiamy do płynnej konsystencji.
Cukier biały,wanilinowy, jajka oraz syrop mieszamy do gładkiej masy. Masę jajeczną łączymy z masą czekoladą . Foremki smarujemy masłem, posypujemy kakaem. Napełniamy naszą foremkę do 2/3 wysokości.Łyżkę granatu kładziemy na wierzch każdej foremki. Pieczemy ok.15-20min w 160stopniach.
Przed podaniem ozdabiamy granatem.
Smacznego!:)
#Kamila
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz