Przepis na szybkie i proste kokardki z tuńczykiem, kaparami i suszonymi pomidorami. Czas wykonania zajmie Wam około 20 minut ;)
- makaron kokardki ok. 200g
- puszka tuńczyka w oliwie
- 3 łyżki kaparów
- 5 suszonych pomidorów
- czerwona cebula
- 4 łyżki oregano
- 4 łyżki oliwy extra virgin
- 1/2 szklanki śmietanki 30 % lub mascarpone
- sól, pieprz
- tarty parmezan
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Na pozostałej oliwie smażymy na patelni pokrojoną cebulę, dodajemy kapary, suszone pomidory ( pokrojone w kostkę) oraz tuńczyka. Na końcu dodajemy śmietanę oraz ugotowany makaron. Doprawiamy pieprzem, solą i oregano. Posypujemy tartym parmezanem.
Smacznego !
#Paulina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz