poniedziałek, 19 maja 2014

makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Przepis na szybkie i proste kokardki z tuńczykiem, kaparami i suszonymi pomidorami. Czas wykonania zajmie Wam około 20 minut ;)




Składniki: ( 2-3 porcje):

- makaron kokardki ok. 200g 
- puszka tuńczyka w oliwie
- 3 łyżki kaparów
- 5 suszonych pomidorów
- czerwona cebula
- 4 łyżki oregano
- 4 łyżki oliwy extra virgin
- 1/2 szklanki śmietanki 30 % lub mascarpone
- sól, pieprz
- tarty parmezan

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Na pozostałej oliwie smażymy na patelni pokrojoną cebulę, dodajemy kapary, suszone pomidory ( pokrojone w kostkę) oraz tuńczyka. Na końcu dodajemy śmietanę oraz ugotowany makaron. Doprawiamy pieprzem, solą i oregano. Posypujemy tartym parmezanem. 


Smacznego !
#Paulina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz