Propozycja 3 past, które mogą być podane do chleba, bruschetty lub jako sos do dania.
#KAMILA
Pesto alla siciliana:
-10 listków bazylii
-pomidory suszone z zalewy(ok.6)
-migdały prażone(3)
-czosnek (1 ząbek)
-oliwa z oliwek
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, w między czasie dolewając oliwkę.
Pasta krewetkowa:
-5 krewetek (niestety ja użyłam mrożonych)
-chili, czosnek
-łyżeczka śmietany 12%
Krewetki smazymy na rozgrzanej patelni z czosnkiem i chilli. Gdy będą już gotowe, usuwamy ogonki i kroimy na drobno. Mieszamy ze śmietaną.
Tapenada:
-10 oliwek bez pestki
-oliwa z oliwek
-sok z cytryny(2 łyżeczki)
-czosnek (1ząbek)
-szczypta soli
Wszystkie składniki blendujemy, w międzyczasie dolewając oliwę z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz