niedziela, 8 czerwca 2014

Mule w sosie pomidorowym




Składniki:

-1kg muli
-1 duża cebula
-2 ząbki czosnku
-pomidory w puszce
-chili, pieprz,sól                                                  
-pół szklanki białego wina wytrawnego
-oliwa z oliwek

Wykonanie:

Mule myjemy, skrobiemy z narośli. Otwarte i uszkodzone  mule wyrzucamy. Na rozgrzaną patelnię z oliwą, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Jak się zeszkli, dodajemy wino i pomidory w puszce. Przyprawiamy solą, pieprzem i chili. Chwilę gotujemy. Następnie dodajemy mule i gotujemy pod przykrycie do czasu aż się otworzą wszystkie. (ok.5min) W między czasie mieszamy co chwilę.
Podajemy z bagietką w celu maczania w sosie pomidorowym.

Smacznego!:)
#Kamila


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz