środa, 20 sierpnia 2014

Czekoladowe ciasteczka


Składniki na 6 porcji:
Nagrzewamy piekarnik do 180stopni(góra-dół)
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Składniki:
-80g cukru brązowego
-50g masła
-pół szklanki mąki
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-2 łyżeczki cukru waniliowego
-pół czekolady mlecznej i pół czekolady białej
-1 małe jajko
-szczypta soli

Masło ucieramy z cukrem i jajkiem na jednolitą masę. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia,cukrem wanilinowym oraz solą. Mąkę łączymy z masłem i ucieramy. Dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę. Formułujemy małe kulki i kładziemy na blachę. Pieczemy ok.15min.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz