czwartek, 24 listopada 2011

Muffiny z dynią



Składniki suche:

- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 100 g orzechów laskowych, włoskich i rodzynek ( razem)
- ¾ szklanki cukru brązowego ( my nie dałyśmy)

Składniki mokre:

- 2 jajka
- 100 ml oliwy
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 200 g puree z dyni
-1/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki mleka

Przygotowanie:

W osobnych miskach przygotuj masę suchą oraz mokrą. Następnie połącz je ze sobą nie używając miksera,  Następnie przelej masę do foremek i piecz 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz