Składniki:
- włoszczyzna lub wywar z kostki rosołowej
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- curry
- kurkuma
- imbir ( ewentualnie)
- słonecznik
- pietruszka
- 3/4 dyni
Przygotowanie:
Przygotuj wywar z włoszczyzny. Podsmaż cebulę wraz z czosnkiem na patelni z oliwą z oliwek. Na osobnej patelni podsmaż dynię ( podlać ją wodą ) aby zrobiła się miękka. Doprawić pieprzem, solą, kurkumą, curry, imbirem. Wszystkie składniki połączyć i wrzucić do wywaru. Gdy dynia zmięknie, całość zmiksować. Na końcu doprawić do smaku;) Podawać z łyżką jogurtu, prażonym słonecznikiem i pietruszką. ( Można również użyć grzanek). Słonecznik prażymy na patelni bez tłuszczu.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz