Składniki:
- 4 jabłka
- 4 gruszki
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki cynamonu
- 1 cukier waniliowy
- 3/4 szklanki cukru
- szklanka mąki
- 100 g masła
Przygotowanie:
Jabłka i gruszki pokroić na kawałki - mogą być większe - wsypać do naczynia żaroodpornego.
Dodać cynamon i cukier waniliowy.
Kruszonka:
Masło, mąkę i cukier wsypać do miski i całość "zetrzeć pacami" - składniki powinny mieć sypką konsystencję
Gotową kruszonką posypać owoce.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 30 min.
Smacznego!!
gruszki j jabłka - znakomite połączenie :). Jeszcze nie robiłam w tym roku :)
OdpowiedzUsuńcrumble pełne witamin ! chrupiący wierzch i pyszne miękkie, owocowe wnętrze <3
OdpowiedzUsuń