....ale trochę inaczej....w przepisie znajdziemy również nutę kawy, kokosa i karmelu
Składniki na brownie:
Składniki na brownie:
- 2 gorzkie czekolady - 60 - 70 %
- 180 g masła miękkiego
- 3 jajka
- pół szklanki cukru pudru
- 100 g mąki
- łyżka kawy rozpuszczalnej
- cukierki karmelowe
- 200 ml mleczka kokosowego
- 3 jajka
- szczypta soli
- pół szklanki brązowego cukru
Przygotowanie :
Masło roztopić z czekoladą w rondelku, dodać łyżkę kawy - odstawić do wystygnięcia.
Jajka utrzeć razem z cukrem.
Ostudzoną czekoladę dodać do utartych jajek, następnie dodać przesianą przez sitko mąkę.
Do całości dodać rozkruszone cukierki karmelowe lub toffi np Werthers Orginal.
Przełożyć do formy do pieczenia.
Krem kokosowy - jajka utrzeć razem z cukrem i szczyptą soli następnie dodać mleczko kokosowe.
Masę umieścić w kąpieli wodnej. Mieszać do momentu zgęstnienia - ok 10 min.
Gotowy krem przełożyć na wcześniej umieszczoną masę brownie.
Całość umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Piec ok 30 - 40 min
Góra została oprószona mieszanką ciemnego kakao, kawy i pokruszonych karmelowych cukierków
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz