Kto by pomyślał że burak może być tak smaczny..? Pyszna i zdrowa przekąska! Polecam!
Składniki:
-1 duży burak
-folia aluminiowa
Sos:
-łyżka miodu
-łyżka musztardy francuskiej i rosyjskiej
-łyżka octu balsamicznego
-łyżka oliwy z oliwek
-roszponka
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200stopni(termoobieg). Buraka zawijamy w folię i pieczemy 1h-1,5h. Zależy od piekarnika. Po godzinie pieczenia możemy sprawdzić wykałaczką, czy burak jest miękki.
Sos:
Składniki sosu mieszamy.
Gotowe buraka kroimy na cieniutkie plasterki. (Uwaga:Gorący!) Przystrajamy roszponką i polewamy sosem.
Smacznego!
Pycha, polecam też z dodatkiem podprażonych orzechów włoskich :)
OdpowiedzUsuńSpróbuję!:)
OdpowiedzUsuńmuszę zrobić!
OdpowiedzUsuńuwielbiam buraczki ;)