Tęskniąc za smakami Azji, postanowiłam sama coś wymyśleć, co choć przez chwilę pozwoli mi tam wrócić.. Połączyłam dość nietypowe składniki, które w finale okazały się pysznym daniem. Wszystkim polecam!
Składniki:
-Mie Goreng- makaron z Indonezji
-kiełki rzodkiewki
-2 łyżki zielonego curry
-3 łyżki sosu sojowego
-pomidorki koktajlowe
-pół cebuli
-3 ząbki czosnku
-pół mango
-3 pomidory suszone w zalewie
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok.3min.
Na rozgrzaną patelnię podsmażamy czosnek i cebulkę. Gdy będzie już złocista, dodajemy pomidory. Gdy makaron będzie już al dente,odcedzamy, dodajemy go na patelnię i podsmażamy krótko w międzyczasie dodając curry, sos sojowy, pokrojone mango w kostkę oraz kiełki.
Gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz