Leczo z truskawkami -wersja light.
Składniki:
-1 cukinia
-1 papryka czerwona, żółta
-0,5 cebuli
-1 pomidor
-10 truskawek
-przyprawy: kurkuma, oregano, pieprz czarny, curry, bazylia, ostra papryka
- 3 łyżki pomidorów z puszki
-jagody Goji
Wykonanie:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, pomidora oraz obraną cukinię. Podsmażamy na wolnym ogniu. Przykrywamy.
5 truskawki blendujemy i sos dodajemy do smażonych warzyw. Następnie przyprawiamy wszystko przyprawami, jagodami goji i pomidorami z puszki. Resztę truskawek kroimy w plastry i pod koniec smażenia(gdy wszystkie warzywa będą już miękkie) dodajemy do leczo.
Smacznego!
Interesujące połączenie :)
OdpowiedzUsuń