Składniki:
Spód:
-paczka ciastek czekoladowych
-120g masła
Masa:
-750ml serka homogenizowanego
- 250ml kremówki
-2 łyżki żelatyny
- 4 łyżki cukru pudru
- truskawki
-mięta do dekoracji
Ciasta czekoladowe ubijamy z masłem. Spód blachy (ok24cm) wykładamy masą ciasteczkową. Wstawiamy do lodówki.
Pół szklanki gorącej wody mieszamy z żelatyną. Schładzamy.
Kremówkę ubijamy, w miedzy czasie dodając serki oraz cukier puder. Cały czas miksujemy. Do gotowej masy serowej dodajemy żelatynę, wylewamy na spód a do środka wciskamy całe truskawki. Chłodzimy w lodówce ok.2 godziny. Jak zgęstnieje, górę dekorujemy truskawkami i miętą.
Smacznego!:)
#Kamila
Przepis zaczerpnięty z gazety Smaki Zycia
Mmm, wspaniały :)
OdpowiedzUsuń