wtorek, 12 czerwca 2012

Sałatka z rukolą i krewetkami








Składniki:
- mix sałat
- opakowanie rukoli
- 6 dużych kawałków suszonych pomidorów
- kulka mozarelli
- 250 g krewetek
- ogórek zielony
- pół małego słoika czarnych oliwek
- pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:
Rukolę skropić octem balsamicznym, następnie dodać soli i pieprzu. Krewetki rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i posolić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i szczypty chili. Po chwili wrzucić krewetki i smażyć 3 minuty na średnim ogniu. Mozarellę pokroić w kostkę ( można dodać gotowe kuleczki mozarelli), ogórek,  i suszone pomidory pokroić w małą kostkę.Pomidorki koktajlowe i oliwki przeciąć na pół. Wszytsko razem ze sobą wymieszać i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.







Smacznego !

2 komentarze:

  1. intrygująca dzięki krewetkom :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Sałatka przepyszna! Pomimo, że nie lubię 3/4 składników, wszystko razem komponuje się doskonale :)

    OdpowiedzUsuń