niedziela, 12 maja 2013

kurczak z miodem i octem balsamicznym z zieloną fasolką


Składniki:

- pierś z kurczaka
- kilka liści sałaty lodowej
- garść zielonej fasolki szparagowej
- pomidorki koktajlowe
- 2 łyżki octu balsamicznego
- łyżka tymianku
- łyżka miodu 
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek, cytryna

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy z octem balsamicznym, miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy tymianek. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy kurczaka. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, dodajemy do kurczaka i chwilę smażymy razem.


Podajemy na liściach sałaty lodowej z pomidorkami koktajlowymi. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek z cytryną.

Smacznego!

P.B

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz