Składniki:
- 4 jabłka
 - 4 gruszki
 - 1 pomarańcza
 - 2 łyżki cynamonu
 - 1 cukier waniliowy
 - 3/4 szklanki cukru
 - szklanka mąki
 - 100 g masła
 
Przygotowanie:
Jabłka i gruszki pokroić na kawałki - mogą być większe - wsypać do naczynia żaroodpornego.
Dodać cynamon i cukier waniliowy.
 Kruszonka: 
Masło, mąkę i cukier wsypać do miski i całość "zetrzeć pacami" - składniki powinny mieć sypką konsystencję
Gotową kruszonką posypać owoce.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 30 min.  
Smacznego!!






gruszki j jabłka - znakomite połączenie :). Jeszcze nie robiłam w tym roku :)
OdpowiedzUsuńcrumble pełne witamin ! chrupiący wierzch i pyszne miękkie, owocowe wnętrze <3
OdpowiedzUsuń