poniedziałek, 14 października 2013

CRUMBLE

Składniki:
  • 4 jabłka 
  • 4 gruszki
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki cynamonu
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka mąki
  • 100 g masła
Przygotowanie:
Jabłka i gruszki pokroić na kawałki - mogą być większe - wsypać do naczynia żaroodpornego.
Dodać cynamon i cukier waniliowy.


 Kruszonka:
Masło, mąkę i cukier wsypać do miski i całość "zetrzeć pacami" - składniki powinny mieć sypką konsystencję

Gotową kruszonką posypać owoce.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 30 min. 
Smacznego!!

2 komentarze:

  1. gruszki j jabłka - znakomite połączenie :). Jeszcze nie robiłam w tym roku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. crumble pełne witamin ! chrupiący wierzch i pyszne miękkie, owocowe wnętrze <3

    OdpowiedzUsuń