wtorek, 25 lutego 2014

Crostini z pastą z mascarpone i gorgonzoli

Zapisałam się na kilkudniowe warsztaty - kuchnia bankietowa i cateringowa. Dzisiaj tematem przewodnim były wytrawne przekąski. Przygotowałam grzanki z serem gorgonzola i mascarpone. Polecam bardzo gorąco do wypróbowania tego niezwykle prostego przepisu.



Składniki:

- 1 bagietka
- 100g sera gorgonzola
- 50g sera mascarpone
- kilka orzechów włoskich

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy i robimy grzanki. Smarujemy ją odrobiną oliwy z oliwek i podpiekamy z obu stron. Mieszamy sery do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy pieprzem. Smarujemy pastą grzanki i posypujemy prażonymi orzechami włoskimi. 
Idealnie komponuje się to również z grillowaną gruszką.

Smacznego !

1 komentarz: