sobota, 8 marca 2014

Kokosanki



Składniki: (na 30 sztuk)

- wiórki kokosowe 200g
- cukier 200g
- 2 jajka

Przygotowanie:


Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wiórki kokosowe mieszamy z  z cukrem. Jajka ubijamy trzepaczką. Następnie jajka łączymy z wiórkami i cukrem. Całość dobrze ugniatamy za pomocą rąk. Używając rąk lub dwóch łyżeczek robimy kulki wielkości orzechów włoskich. Wykładamy ja na papierze do pieczenia. Pieczemy ok.13 minut, aż kulki się zrumienią.




Smacznego!

Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych: Betterfield - much better

#Paulina

4 komentarze:

  1. Uwielbiam kokosanki, i wszystko, co jest z kokosem! Te wyglądają megasmacznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. ubijamy całe jajka czy białka?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają wspaniale! Uwielbiam kokosanki, muszę spróbować :)

    Tymczasem zapraszam do siebie na dietetyczne i równie smaczne przepisy:

    http://zdrowiepodprzykrywka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń