poniedziałek, 17 marca 2014

Mie Goreng z mango i zielonym curry

 
 
 

Tęskniąc za smakami Azji, postanowiłam sama coś wymyśleć, co choć przez chwilę pozwoli mi tam wrócić.. Połączyłam dość nietypowe składniki, które w finale okazały się pysznym daniem. Wszystkim polecam!

Składniki:
-Mie Goreng- makaron z Indonezji
-kiełki rzodkiewki
-2 łyżki zielonego curry
-3 łyżki sosu sojowego
-pomidorki koktajlowe
-pół cebuli
-3 ząbki czosnku
-pół mango
-3 pomidory suszone w zalewie

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok.3min.
Na rozgrzaną patelnię podsmażamy czosnek i cebulkę. Gdy będzie już złocista, dodajemy pomidory. Gdy makaron będzie już al  dente,odcedzamy, dodajemy go na patelnię i podsmażamy krótko w międzyczasie dodając curry, sos sojowy, pokrojone mango w kostkę oraz kiełki.

Gotowe.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz