środa, 7 maja 2014

Karmelowo-czekoladowe Brownie z granatem



Składniki na 2 porcję :

-Tabliczka czekolady karmelowej
-2 łyżki masła
-2 łyżki cukru
-2 łyżeczki cukru wanilinowego
-1 jajko
-1 żółtko
-łyżka syropu z agawy
-1granat
-kakao do podsypania

Wykonanie:
Czekoladę z masłem roztapiamy do płynnej konsystencji.
Cukier biały,wanilinowy, jajka oraz syrop mieszamy do gładkiej masy. Masę jajeczną łączymy z masą czekoladą . Foremki smarujemy masłem, posypujemy kakaem. Napełniamy naszą foremkę do 2/3 wysokości.Łyżkę granatu kładziemy na wierzch każdej foremki. Pieczemy ok.15-20min w 160stopniach.

Przed podaniem ozdabiamy granatem.

Smacznego!:)

#Kamila

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz