wtorek, 23 kwietnia 2013

sałatka ze szpinakiem, tuńczykiem i jajkiem




Składniki:

- pół opakowania świeżego szpinaku
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pół puszki kukurydzy
- 3 gotowane jajka
- 3 pomidory
- 2 ogórki konserwowe
- czerwona cebula
- czerwona papryka

Dressing jogurtowy:

- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka majonezu
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- koperek, natka pietruszki ( wg uznania)

Przygotowanie:

Liście szpinaku myjemy i kroimy. Jajka gotujemy na twardo. Pozostałe składniki kroimy wg uznania. Wszystko mieszamy ze sobą. Robimy dressing. Polewamy nim sałatkę. Gotowe;)



Smacznego !

P.B

2 komentarze: