....ale trochę inaczej....w przepisie znajdziemy również nutę kawy, kokosa i karmelu 
Składniki na brownie:
Składniki na brownie:
- 2 gorzkie czekolady - 60 - 70 %
 - 180 g masła miękkiego
 - 3 jajka
 - pół szklanki cukru pudru
 - 100 g mąki
 - łyżka kawy rozpuszczalnej
 - cukierki karmelowe
 
- 200 ml mleczka kokosowego
 - 3 jajka
 - szczypta soli
 - pół szklanki brązowego cukru
 
Przygotowanie :
Masło roztopić z czekoladą w rondelku, dodać łyżkę kawy - odstawić do wystygnięcia.
Jajka utrzeć razem z cukrem.
Ostudzoną czekoladę dodać do utartych jajek, następnie dodać przesianą przez sitko mąkę.
Do całości dodać rozkruszone cukierki karmelowe lub toffi np Werthers Orginal.
Przełożyć do formy do pieczenia.
Krem kokosowy - jajka utrzeć razem z cukrem i szczyptą soli następnie dodać mleczko kokosowe.
Masę umieścić w kąpieli wodnej. Mieszać do momentu zgęstnienia - ok 10 min.
Gotowy krem przełożyć na wcześniej umieszczoną masę brownie.
Całość umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Piec ok 30 - 40 min
Góra została oprószona mieszanką ciemnego kakao, kawy i pokruszonych karmelowych cukierków
Smacznego!!!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz