wtorek, 18 lutego 2014

Kasza jaglana z ośmiornicą i morwą turecką

 


Składniki:

-Pół szklanki kaszy jaglanej
-pomidory suszone
-pomidory koktajlowe
-cebula
-2 łyżki morwy tureckiej
-2 łyżki orzechów nerkowca
-2 łyżki pestek dyni
-Przyprawy: bazylia, oregano
-3 listki bazylii
-ośmiornica pokrojona na małe kawałki
-starty parmezan


Wykonanie:
Kaszę jaglaną najpierw płuczemy w zimnej wodzie. Następnie wsypujemy do  szklanki wody-na małym ogniu, pod przykryciem. Gotowa będzie gdy wsiąknie całą wodę.
Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i suszone. Do patelni dorzucamy pokrojone listki bazylii.Gdy wszystko się delikatnie podsmaży , wsypujemy pozostałe składniki i doprawiamy bazylią i oregano. Na koniec, gdy kasza jest już gotowa, dodajemy ją na patelnie i mieszamy.

SMACZNEGO:)




 

 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz