wtorek, 16 września 2014

BROWNIE Z MALINAMI



Składniki :

  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 kostki masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 4 jaja
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • maliny ( dowolna ilość)
  • kilka kostek gorzkiej czekolady 


Sposób przygotowania :

Masło z cukrem czekoladą i kakao roztopić w rondelku, gdy masa przestygnie należy umieścić ją w wysokiej misce i zacząć miksować, dodając jedno jajo po drugim. Masa powinna uzyskać jednolitą konsystencję. Dalej miksując, należy dodawać stopniowo przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. 
Przygotowaną masę przelej do blachy 20 na 30 cm, następnie rozsyp kostki czekolady oraz maliny ( możesz je lekko "powciskać" w masę)
Ciasto piecz przez 20 - 25 min w temperaturze 220 stopni



SMACZNEGO!!!!

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń